Четвер, 02 травня 2024

У Марійському духовному центрі Зарваниця відбувся тренінг для військових капеланів архиєпархії.

18 квітня у Марійському духовному центрі Зарваниця з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка відбувся тренінг для військових капеланів архиєпархії. Основними темами стали: історія та сучасність, основні принципи Міжнародного гуманітарного права, захищені обʼєкти та особи, учасники і не учасники збройних конфліктів, методи та засоби ведення війни. Також обговорили питання захисту духовенства (капеланів) у збройних конфліктах, структури та обовʼязки Служби військового капеланства.

IMG 20240419 154402 470

Захід організувала незалежна міжнародна гуманітарна організація "Женевський заклик", представником якої є координатор проєкту в Україні Доді Коріна з своєю командою. Організація спрямовує свою діяльність на покращення захисту цивільного населення під час збройних конфліктів.

Загальна мета тренінгу полягала у забезпеченні капеланів УГКЦ необхідними знаннями та навичками з міжнародного гуманітарного права, які будуть використовувати у своїй практичній діяльності.

Методика викладання включала презентації, дискусії та практичні вправи, в тому числі використання відео для практичних дискусій.

Практичні завдання виконувалися безпосередньо під час тренінгу, що сприяло більш ефективному засвоєнню матеріалу. Учасникам були надані навчальні матеріали для забезпечення найкращого проведення тренінгу.

Після завершення тренінгу учасники пройшли тестування і отримали сертифікати про успішне пройдений тренінг. Цей захід став важливим кроком у підготовці капеланів до роботи в умовах російсько-української війни та виконання їхньої гуманітарної місії.

Повідомив о. Микола Квич