П'ятниця, 03 травня 2024

Тернопільський "Карітас" організував духовну віднову для парафіяльних волонтерів

День вдячності волонтерам з "Карітасом" Тернопіль – це море позитивних емоцій, новий досвід, відпочинок та перезавантаження. Карітас Тернопіль організував для парафіяльних волонтерів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії 2 дні реколекцій в неймовірному місці - готельно-відпочинковому комплексі «Панорама», який знаходиться на околиці міста Кременець. Це куточок, який оточують ліси та гори,  де неймовірно свіже повітря та цікава історія. Реколекції вдалося організувати завдяки проєкту:  «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіях»  за підтримки  Renovabis та Caritas Ukraine.

IMG 9281Стартували з екскурсії на гору Бона.  Неймовірні краєвиди та історія цього славнозвісного місця зачарувала кожного присутнього. Тема реколекцій, які провадив отець Андрій Олійников – особлива: «Служіння волонтера у Святому Письмі». Глибокі слова отця Андрія торкнулися серця кожного присутнього. Крім цього, отець запропонував учасникам реколекцій виконати практичне завдання, яке показало які емоції кожна людина проживає щодня.

Після реколекційних наук, кожен зміг індивідуального поспілкуватися з психологом та священником. 

Психолог Карітасу Тернопіль - Оксана Козак підготувала особливе ресурсне заняття, на якому кожен присутній відчув свою важливість та цінність. Учасники, використовуючи природні матеріали, створювали неймовірну красу своїми руками.

Наступний день реколекцій стартував традиційно з молитви. Волонтери змогли посповідатися та приступити до Святого Причастя.  Отець Андрій виголосив фінальну реколекційну науку.

Фахівці Карітасу: Віталій Шкільник та Юлія Креховець організували для волонтерів надзвичайно цікавий квест. Це не лише розвага, а новий досвід, який волонтери зможуть використати у себе у громадах та на парафіях. 

Кожна команда мала свій прапор та маршрутний лист. Було 6 локацій, відповідно 6 завдань. Команда-переможців отримала медалі, а у фінальному змаганні ще одна команда виборола кубок.

Команда проєкту «Розвиток соціального служіння у громадах» отримала багато позитивних відгуків від учасників реколекцій. Волонтери кажуть, що це було 2 дні перезавантаження, натхнення, нового досвіду та позитивних емоцій, яких зараз так бракує.

пресслужба БФ "Карітас"