Неділя, 28 квітня 2024

«Ісус Христос потішив вдову і Він може потішити кожну людину», - митрополит Василій до парафіян с. Клебанівка

22 жовтня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк з пастирським візитом відвідав Підволочиський і Скалатський деканати. В с. Клебанівка митрополит відслужив Божественну Літургію, опісля нагородив адміністратора парафії Покрови Пресвятої Богородиці о. Віктора Коваля золотим хрестом. Митрополит здійснив Чин освячення пам'ятного хреста біля церкви і приборство.

зображення viber 2023 10 23 09 13 56 434У проповіді на тему Євангельського читання 20-ї неділі по Зісланню Святого Духа митрополит Василій сказав таке: «Спаситель промовив: "Юначе, кажу тобі, встань" підвівся і почав говорити. І Христос віддав його матері. На всемогутнє слово Сина Божого смерть счезла і прийшло життя. На його слово смуток, біль, сльози і плач перемінились на радість, щастя і мир для сина. В глибині душі вона дякувала Христові за чудо воскресіння, вона дякувала Ісусові, що він повернув життя її синові, хоч, як каже євангелист, страх огорнув усіх присутніх і вони прославляли Бога, кажучи: "Великий пророк устав між нами, Бог навідався до народу свого". Те чудо скріпило віру народу, віру про те, що Ісус Христос є дійсно Син Божий, що прийшов на землю, щоб вказати людству, як воно повинно жити, любити Отця Небесного і осягнути вічну щасливість.

Ісус Христос потішив вдову і Він може потішити кожну людину. Смуток, пригноблення, здається, що немає рятунку, виходу, що немає ніякої надії, навіть розпука надходить. І тут допоможе сильне довірʼя до Христа. Щиро просім у Нього зі сльозами помочі, потіхи і розради, і Христос напевно наш смуток переміниться у радість…»

Цього ж дня кир Василій відвідав парафію Преображення Господнього в м. Скалат, де нагородив о. Юрія Кіндзерського золотим хрестом з прикрасами, а також невеличку громаду парафіян в с. Криве. Тут відслужив Молебень й звернувся до вірян із закликом про молитву за перемогу України і вірних синів-воїнів України, які полягли на полі битви, віддаючи своє життя за неї.

пресслужба архиєпархії