Неділя, 28 квітня 2024

Два нові осередки УМХ повстануть у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії

Цими днями координатор молодіжного руху «Українська молодь – Христові» у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Лілія Соха та духівник отець Володимир Наконечний провели презентації об'єднання вірних УМХ у селі Велика Лука на запрошення отця Богдана Гавришка та у селі Загір'я, де з молоддю працює отець Михайло Підгородецький. Провідники УМХ розповіли про історію УМХ в Україні, важливі зміни, що відбулись у 2023 році - затвердження нового статуту об'єднання вірних УГКЦ «Українська молодь – Христові» та надання об'єднанню патріаршого статусу.

fsОтець Володимир Наконечний детальніше розповів про душпастирство молоді у спільноті, етапи заснування спільноти на парафії, а УМХісти із Козови та Теребовлі ділились власним досвідом життя в УМХ, трепетними моментами складання присяги і заохочували молодь бути вірними Христові.

«Сподіваємось, зовсім скоро на цих парафіях будуть засновані нові активні осередки УМХ, де молодь зможе розвиватись в християнському дусі, пізнавати Господа та бути корисною Церкві та Україні», - розповідає Лілія Соха.

пресслужба ахриєпархії