П'ятниця, 26 квітня 2024

Парафії УГКЦ на Хмельниччині – 10 років

IMG 51336 травня парафія св. великомученика Юрія Переможця у м. Городок Хмельницької області відсвяткувала своє 10-ліття. На торжество прибув архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк, який привітав вірних з ювілеєм, очолив Святу Літургію, освятив дзвінницю та дзвони.

У святкуванні взяли участь голова районної державної адміністрації Віталій Кропивницький, голова районної ради Олександр Воротний, голова міської ради Володимир Поворозник, більше десяти священиків з Хмельниччини, Тернопільщини, і навіть Закарпаття, парафіяни та гості.

Владика Василій у проповіді звернув увагу на життя святого Юрія і його зразок для нас у стійкості у вірі, ревності, незламності, а також мужності, якої, за його словами, так потребує сьогодні наш народ, а зокрема воїни-захисники Вітчизни. Владика закликав вірних просити у святого Юрія допомоги побороти зло, яким наповнена сьогодні українська земля.

Особливим моментом під час Святої Літургії стало урочисте Святе Причастя діточок, котрі першими отримували Святу Тайну Хрещення у цьому храмі, а в день ювілею отримали Пресвяту Євхаристію з рук духовного батька митрополита Василія.

Після Божественної Літургії настоятель храму о. Зіновій Маланюк подякував владиці Василію, місцевій владі, парафіянам та жертводавцям. Відтак відбулось освячення води та новозбудованої дзвіниці й дзвонів.

Наріжний камінь під будівництво храму освятив блаженної пам’яті владика Михаїл Сабрига.

прес-служба архиєпархії

 повідомила Лілія Маланюк