П'ятниця, 26 квітня 2024

Вчителі школи №23 Тернополя відвідали Страдч

Уже кілька років у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ст. №23 діє спільнота вчителів–християн «Молимося за Україну». Опікується нею отець Роман Загородний, випускник школи та сотрудник парафії св. Івана Богослова.

P1150463

Зустрічі спільноти відбуваються у третю середу місяця. Учасники читають та роздумують над Святим Письмом, діляться молитовними переживаннями, отримують поради о. Романа щодо виховання і навчання дітей.

Дуже важливими в житті спільноти є паломницькі подорожі. Стараннями о. Романа вчителі побували у святих місцях: Марійському духовному центрі та парафіяльній церкві Святої Трійці села Зарваниця; церкві Успіння Пресвятої Богородиці с. Глиняни; в Унівській Лаврі; в Язловецькому монастирі; в костелі Успення Пресвятої Богородиці м. Бучач.

2 листопада відбулася чергова паломницька подорож спільноти. Учителі відвідали одне з надзвичайних місць України – с. Страдч, Львівської області. Тут усі взяли участь у Літургії, мали змогу приступити до Святої Сповіді та Причастя. Паломники були вражені величчю та красою Хресної Дороги на Страдецькій горі, яку пройшли спільно з о. Романом слідами терпінь Ісуса. Кожен переосмислив своє життя, звернувся у щирій молитві до Небесного Отця та отримав повний відпуст своїх гріхів.

Також паломники відвідали одну з найважливіших святинь Греко-Католицької Церкви – собор Святого Юра у Львові. Надзвичайно зацікавила всіх підземна частина Собору – крипта, де знаходяться саркофаги Митрополита Андрея Шептицького, Патріарха Йосипа Сліпого, Кардиналів Сильвестра Сембратовича, кардинала Мирослава-Івана Любачівського та Митрополита Володимира Стернюка.

P1150500P1150557повідомив о. Роман Загородний