П'ятниця, 26 квітня 2024

На парафії УГКЦ в cадівничому товаристві «Тернопільське» створили дитячий вертеп

З нагоди празника Різдва Христового, 8 січня, відбувся вертеп в церкві Різдва пророка Івана Хрестителя, що знаходиться в cадівничому товаристві «Тернопільське». Доволі молода парафія в своїх починаннях завдяки зусиллям отця Ігора Тарнавського зуміла зміцнитися в своїй вірі та в зусиллях до розбудови спільнотності. Новим кроком стала організація першого вертепу з благословення адміністратора і підтримці пані Наталі Богоніс.

thumbnailДо дійства були залучені наймолодші парафіяни, яким була надана можливість прославити колядою Різдво Христове. Це дійство стало нагодою збиратися частіше в церкві та кріпитися у своїй вірі. Кожен з батьків передавав свої знання дітям та підкріплював їхню зацікавленість у вертепі та значущості того, що вони роблять. Атмосфера, яка вибудовувалася з кожним днем закріпила бажання продовжувати свої починання.  Діти в свою чергу отримали ласощі та усмішки кожного прихожанина.

Святкування та розростання дійства має неабиякий характер для спільноти. Розуміння того, що з кожним роком наші починання мають продовження, дозволяють розносити коляду по наших домівках ще більш натхненно. Опісля учасники вертепу продовжили вже традиційно ходити з різдвяною колядою у домівки та ділитися радісною новиною про Народженого Христа.

thumbnail 1повідомив Степан Богоніс