Субота, 27 квітня 2024

Молодь УМХ забезпечила військового капелана транспортним засобом

Сьогодні, 12 жовтня, з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського Василія Семенюка відбулася передача позашляховика військовому капелану та священнику Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Петру Сачку. Чин освячення здійснив єпископ-помічник Володимир Фірман, який благословив капелана на духовну працю серед військових для піднесення бойового духу. Транспортний засіб допоможе священнику відвідувати більшу кількість позицій ЗСУ з метою духовної опіки над військовими.

photo 2023 10 12 12 05 15Позашляховик придбано завдяки спільним пожертвам вірних Тернопілько-Зборівської архиєпархії, благодійників Андрія та Анни Шергей та найбільше – завдяки старанням молоді осередків об’єднання вірних УГКЦ «Українська молодь – Христові» при парафіях Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці м. Тернополя. Власне, члени молодіжного руху на своїх парафіях з нагоди празника Покрови провели благодійні ярмарки і отримані кошти передали для підтримки капеланського служіння серед захисників. Окремо також і вірні згаданих парафій жертвували кошти, бажаючи підтримати священника-капелана.

До слова, отець Петро Сачко від перших днів війни добровільно зголосився до капеланського служіння і після відповідного вишколу став капеланом 80 окремого батальйону 105 бригади ТрО. Священнослужитель регулярно відвідує військових у місцях їх дислокації, проводить духовні розмови, уділяє Святі Тайни. Раніше виконував уряд сотрудника парафії УГКЦ Пресвятої Трійці міста Тернополя.

пресслужба архиєпархії