Субота, 27 квітня 2024

hr 2024 za

Новини

Священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії працювали над стратегією розвитку УГКЦ

fn 5Робоча зустріч на тему впровадження стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом” відбулася 23 грудня у Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, та близько 260 отців обговорили ряд важливих питань стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року, серед яких: приготування архиєпархіального собору, приготування “Декади місійності УГКЦ” та збір статистики.

Так доктор історичних наук о. Віталій Козак зазначив, що на жовтень 2014 року заплановано проведення архиєпархіального собору на тему “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”. Першоієрарх Тернопільсько-Зборівський відповідним листом скличе собор,  призначить архиєпархіальних координаторів та соборову комісію, яка керуватиме його роботою. Ключові теми до розгляду: Боже Слово і катехизація, Літургія і молитва, служіння ближньому. За словами отця Віталія, делегати собору шукатимуть шляхів оживлення парафіяльного життя.

Відтак священик розповів про основні заходи, які слід здійснити, аби виконати постанову Синоду єпископів УГКЦ про проведення “Декади місійності УГКЦ”. Запланований період організації - між Пасхою та П'ятидесятницею 2014 року. У рамках декади відбудеться цілий ряд молитовних заходів, підготовано збірник проповідей для священиків, аби доступно пояснити вірним місійну сутність Церкви, катехитичні зустрічі з молоддю та місіонарями тощо. Отець Віталій Козак повідомив, що Синод ухвалив створення єпархіального та загальноцерковного фондів, які повинні забезпечувати місійну діяльність Церкви.

За словами доповідача, робоча група стратегії розпрацювала новий електронний формуляр статистичних даних для усіх парафій УГКЦ. Це дозволить завжди володіти актуальною інформацією про життя кожної парафіяльної спільноти.

Вкінці отці слухали лекцію ієромонаха Йосафата Саврана про особливості душпастирської опіки над людьми, які мають духовні проблеми через дію злого духа. Згідно з благословенням архиєпископа отець є єдиним священиком Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, що має право здійснювати молитви екзорцизму.

Зустріч завершилися жвавим обговеренням важливих питаннь церковного життя, доповідачі давали відповіді на запитання.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop