П'ятниця, 26 квітня 2024

hr 2024 za

Новини

У Тернополі відсвяткували День богопосвячених осіб

DSC 024715 лютого у храмі УГКЦ святого апостола Петра, що на масиві “Аляска”, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк очолив торжественну Архиєрейську Літургію з нагоди Дня богоспосвячених осіб. Дякувати Богу за дар поклинання прибули настоятелі монаших згромаджень та богопосвячені особи Тернопільсько-Зборівської митрополії.

У духовному слові до присутніх на Літургії архиєпископ Василій говорив про особливість монашого покликання в Церкві та значення їхньої діяльності для поширення Божого Євангелія. Владика підкреслив, що першим і головним середовищем плекання нових покликань до богопосвяченого життя є родина, в центрі якої має бути живий Ісус Христос.

Після урочистої Літургії високопреосвященний Василій привітав усіх богопосвячених осіб із святом, побажав Божої ласки і подякував за відданість і посвяту для Бога і Церкви. Відтак благословив усіх присутніх маленьким дитятком Ісус з ясел найбільшої в Україні шопки і побажав парафії св. апостола Петра багато покликань до монашества, а також УГКЦ загалом.

Наступним етапом святкування був концерт колядок у виконанні парафіяльного хору "Осанна" та урочиста трапеза в монастирському рефектарі для всього чернецтва.

прес-служба архиєпархії

повідомив о. Юстиніан Городечний, ЧБМ

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop