П'ятниця, 26 квітня 2024

hr 2024 za

Новини

Владика Теодор (Мартинюк) відвідав учасників літнього табору у Зарваниці

Літо – безтурботний час, який з нетерпінням чекає дітвора. Особливо приємно проводити його з друзями, а ще краще у веселій компанії та з Богом. Саме тому вже декілька років поспіль у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії малі та юні християни збираються разом у своїх парафіяльних спільнотах на «Канікули з Богом», аби відпочити, помолитися, краще пізнати себе та навколишній світ, знайти нових друзів. Необхідно зазначити, що цьогорічні табори проходять у рамках року Божого милосердя.

20160629 131904

Безперечно, особливою оазою духовності, спокою, радості та миру є Марійський духовний центр «Зарваниця», у якому щорічно збираються тисячі дітей на літні табори. Нещодавно в таборі, в якому відпочиває та духовно збагачується молодь з Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату завітав Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Теодор (Мартинюк).

Владика Теодор поспілкувався з учасниками табору, духівниками та волонтерами, помолився та благословив їх. Необхідно зазначити, що половина його учасників переселенці з Донеччині. Свого часу вони були в зоні небезпеки і тепер потребують неабиякої опіки та духовної підтримки. Відпочинок молоді з особливими потребами організували організація «Іскра любові», що діє при Архикатедральному Соборі Тернополя та «Братство милосердя» Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого. Особливою опікою та турботою молодь огорнули волонтер Валентина Конотопська та семінарист Іван Гуменюк.

Окрім того у Зарваниці протягом літа проходять і парафіяльні табори, зокрема до другої зміни дитячого табору парафії святого Івана Богослова, керівником якого є Роман Глєбов, а духівником -  о. Василь Макоїд завітав Владика Теодор. У своєму зверненні до дітей він зокрема зазначив: «Кожна людина, яка приїжджає до Зарваниці, може почерпнути багато добра. А добро то є щире серце. Отож бажаю, щоб у Зарваниці ваші серця набралися щирості, любові та віри».

20160629 133857

20160629 134337

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop